Kurs

Kurs i pistolskyting 2023

I 2023 vil Arendal Pistolklubb (APK) avholde to kurs i pistolskyting. Kursdatoene er 15. mars 2023 og 10. oktober 2023. Vær oppmerksom på at det ikke vil være mulig med ekstra kurs eller doble teorikvelder på samme kurs. Deltagere må derfor prioritere oppmøte på kurset over andre gjøremål.

Påmelding

Påmelding kan gjøres på stedet ved kursstart eller ved forhåndspåmelding i Min idrett (i avsnittet over kan du trykke på den datoen du ønsker å melde deg opp). Det er kun plass til 30 deltagere på hvert kurs. De som er forhåndspåmeldte vil få prioritet.

Krav og forberedelser

Kurset er nødvendig for å bli medlem i APK og inneholder både teori og praksis. For å få diplom for fullført kurs må deltagerne bestå en skriftlig prøve. Deltagelse på teorikvelden og minst to skytetreninger er påkrevd.

Teorikvelden

Teorikvelden finner sted i klubbhuset til Arendal Pistolklubb ved utebanen på Vestre Saltrød for vårkurset og på Sør Amfi i møterom «Bøtte» for høstkurset, klokken 18. Møt gjerne litt før, da det tar tid å registrere alle deltagere.

Teorikvelden varer i omtrent 3,5 timer og inkluderer sikkerhetsregler, juss, banereglementer, skyteprogrammer og skyteteknikk.

Skytetrening

På skytetreningene skytes det 50 skudd med kaliber .22, og dette tar omtrent 1,5 timer.

Pris og betaling

Kursprisen er kr 1100 for voksne og kr 550 for ungdom under 18 år. Det tas forbehold om endringer i kursavgiften dersom det vedtas en kontingentøkning på årsmøtet. Kursavgiften inkluderer medlemskap i APK for 2023 (og for halve påfølgende år for deltakere på høstkurset), kursmateriell, pistoler, patroner og lapper som brukes på kurset.

Vi har hørselvern og beskyttelsesbriller til utlån, men anbefaler at deltagerne tar med eget dersom de har det. Påmelding og betaling av kursavgift gjøres enten kontant eller med VIPPS på den første kurskvelden. Vennligst ta med nøyaktig beløp, da vekslepenger ikke kan påregnes.

Etter kurset

Når kurset er fullført, kan våpen leies under ordinære treningskvelder.

Aldersgrense og ungdomsgruppe

Aldersgrensen for deltagelse på kurs er 12 år, men da i følge med foresatte. Våpen kan også leies etter fullført kurs, men også her må det være i følge med foresatt. Vi gjør oppmerksom på at APK har en egen ungdomsgruppe som arrangerer egne kurs for ungdommer.

Praktisk informasjon

  • Fordeling av deltagere på skytetreningen avtales på teorikvelden.
  • Teoriprøven avholdes etter at skytingen er ferdig på den siste kurskvelden.
  • Den praktiske delen av kurset foregår på skytebanen i Stueneshallen. Se kart og informasjon under fanen «Banene».

Siste innlegg 📌